Mee vooruit naar vroeger?

Laat net als vroeger uw varken door ons hoeden in het Heuvelland. Verzeker uzelf van puur en gezond vlees en help De Varkenshoederij te realiseren! Bij De Varkenshoederij hoeden wij onze Kuusje door het Heuvellandschap in Zuid-Limburg. Zo hoeden wij ze ‘s winters naar bossen waar ze zich voeden met eikels, bladeren en insecten. In de zomer hoeden wij ze naar weides met hoogstam fruitbomen waar het menu bestaat uit vers gras en afgevallen fruit. In de herfst worden de Kuusje naar kale akkerlanden gehoed waar ze zich ten goede doen aan de overgebleven oogstresten. Zo kunnen de Kuusje hun natuurlijke gedrag vertonen, bouwen zij een natuurlijke weerstand op en bemesten zij de grond.

Wij geloven in een ecologische en lokale manier van voedsel produceren. Wij maken gebruik van de wisselwerking tussen bodem, plant, dier en mens. Zo houden wij de natuur in zijn waarde.

Een bedrag van minimaal €20.000 is nodig om De Varkenshoederij te realiseren. Momenteel hoeden wij al enkele Kuusje door het Zuid-Limburgse Heuvellandschap, maar dat is niet genoeg. Om op levensvatbare grootte Kuusje te hoeden moeten wij minimaal acht zeugen houden waarmee we jaarlijks 160 biggen kunnen grootbrengen. Hoe groter het bedrag, hoe meer Kuusje wij kunnen hoeden! Het opgehaalde bedrag investeren wij in nieuwe zeugen, omheining en huur van nieuwe percelen, voer voor de Kuusje en een eigen terreinwagen met veekar. Kortom wij hebben uw steun hard nodig!

Crowdfarming is samen investeren in een eigen, lokale voedselvoorziening. Zo bepaalt u zelf hoe uw voedsel geproduceerd wordt van grond tot mond en bent u verzekerd van eerlijk, veilig en puur voedsel.

Hoe het in zijn werk gaat? U investeert nu €100, €250, €400 of investeert in een heel varken en adopteert hiermee uw eigen Kuusj. U ontvangt een certificaat waaraan het unieke oormerk van uw Kuusj is bevestigd.

Via onze nieuwsbrief, facebookpagina, twitter, evenementen en bijeenkomsten blijft u op de hoogte van uw Kuusj. In 2017 kunt u uw certificaat verzilveren.

€100

Voor een bedrag van €100 ontvangt u in 2017 twee maal een vleespakket van 4 kg vlees.

€250

Voor een bedrag van €250 bieden wij u een uniek Romeins dagarrangement aan in Z-L. Voor 2 personen.

Of investeer in een heel varken! U ontvangt meer info wanneer u kiest voor deze optie.


Ik schrijf mij in!